Ráncok - a legjobb módszerek, ránctalanító kozmetikumok


Ez a szöveg 5 perc alatt elolvasható.

Ráncok - a legjobb módszerek, ránctalanító kozmetikumok

Ráncok - a legjobb módszerek, ránctalanító kozmetikumok małe

A legjobb ránctalanító kezelések.


A bőr öregedése

Az első bőröregedési folyamatok 25 éves kor után kezdődnek, és az idő múlása elkerülhetetlen. Ebben a témában érdemes több szinten működni. Számos olyan összetevő van a kozmetikában, amely segít nekünk az öregedésgátló tevékenységünkben, és ebben a bejegyzésben a legjobbak listáját válogattam össze. Öregedjünk méltósággal! Ki mondta, hogy ez kizárja az egészséges és sima arcbőrt? ;)

A ráncok előbb-utóbb mindannyiunkat érintenek. Ebben a bejegyzésben megtudhatjátok, hogy melyik a legjobb módszerek a ráncok ellen, melyik a ránctalanító arcápolás alapelvei és hogyan tüntethetők el a ráncok. Érdekel a nyaki ráncok eltüntetése is? Ne várjatok, és olvassátok el a bejegyzést és ismerjétek meg a legjobb ránctalanító módszereket.

A ráncok típusai

A ráncok többféle típusa létezik, némelyik sekély, de mások a bőr mélyebb rétegeibe is kiterjednek. Minél rögzítettebb egy ránc, annál nehezebb lesz leküzdeni, nem lehet teljesen kisimítani, de sekélyebbre, simábbá tehető.

A ráncok több jellegzetes típusát különböztetjük meg:
  • A ráncok felváltva láthatóvá válnak és eltűnnek? Vessetek egy pillantást a hidratáltságra, talán ezek vízhiány ráncok. Ügyeljetek a bőr megfelelő hidratáltságára, ne feledjétek, hogy még a zsíros bőrnek is szüksége van rá.
  • A mimikai ráncok korai életkorban megjelenhetnek, de az évek múlásával is megmaradnak. Ha zavar a glabella, a száj körüli ráncok vagy a vízszintes homlokráncok, használhatjátok a masszázst. De ne mondjatok le a mosolyról!
  • Dohányos ráncok – ezek nagyon erősen rögzített barázdák, amelyeknek maga a dohányzás is hátrányos. Ez a tényező nagymértékben felgyorsítja az öregedési folyamatokat és csökkenti az alkalmazott kozmetikumok, kezelések ápoló hatását.
  • Ne felejtsük el azonban, hogy az életkor nem csak az arcon jelentkezik, a nyakon is egyre jobban láthatóak a ráncok. "21. század ráncaiként" nevezik őket, mert a rögzítésüket nagymértékben befolyásolja a fej lefelé billentése, például a telefon bámulásákor. Figyeljetek a testtartásra!
  • És a szem alatti ráncok - itt nagyon vékony a bőr, ami sajnos erősen mutatja az idő múlását.

A legjobb ránctalanító és öregedésgátló kozmetikum

Remélem nem fogtok meglepődni, de a legjobb ránctalanító kozmetikum a fényvédő. Enélkül a további gondozás nem hozza meg a várt eredményt.
Áprilistól szeptemberig Magyarországon jelenlévő UVB (B = burning, égetés, erythema, napbarnítás) sugárzáson kívül UVA (A = aging, öregedés) sugárzást bocsátott ki egész évben. Az UVA sugárzás az, amely a sejtjeinkben a DNS lebontásáért és a bőr öregedésének felgyorsításáért felelős. A ma kapható fényvédő krémek remek formulájúak, és tökéletesen helyettesítik a nappali krémet, nem pedig a gyógyszertárból származó fehérítő naptej, amellyel 10 évvel ezelőtt a gyerekeket kentek a strandon. Az UV szűrő egész évben történő alkalmazása egészséges szokás, és ha fiatal vagytok, és olvassátok ezt a bejegyzést, ne feledjétek, hogy jobb a megelőzés, mint a gyógyítás.

Retinoidok

A retinoidok kétféleképpen működnek. Egyrészt szabályozzák a keratinizációs folyamatot, ennek köszönhetően jól kezelik a mitesszereket és a tökéletlenségeket, másrészt elérik a dermis rétegét és megvastagítják, ami ránctalanító és öregedésgátló hatást biztosít számunkra. A legnépszerűbb származékok a retinol és a retinál.

Az SPF + retinoidok a legjobb pár a ráncok ellen.

Antioxidánsok

A szűrővel és retinoidokkal ellátott krém hosszú távú hatása mellett antioxidánsokkal segíthettek magatokon. Ezek az anyagok védelmet nyújtanak a szabad gyökök és a napsugárzás negatív hatásai ellen. Érdemes bevezetni őket a reggeli ápolásba, mert tökéletesen harmonizálnak majd az SPF-fel. Ebbe a csoportba tartozik a jól ismert C-vitamin, amely emellett segít kiegyenlíteni a színt és ragyogóvá teszi a bőrt.

Peptidek

Különböző hatású összetevők széles csoportja. A ráncok elleni küzdelem keretében érdemes olyan neuropeptideket keresni, amelyeknek a feladata az arcizmok ellazítása. A peptideket “a palackban való botoxnak” hívják - természetesen nem fognak olyan hatást kifejteni, mint az injekciók, és nem is csökkentik jelentősen az arckifejezést, de remekül kisimítják a ráncokat és enyhén feszesítenek. Ugyanakkor tökéletesen hidratálnak, így kezelik a kiszáradást és optikailag feltöltenek.

TOP 10 kozmetikum ráncok ellenSensum Mare - Algodrops - Védő Emulzió Fotoöregedés Ellen SPF50 / PA ++++ HEV / IR

Sensum Mare - Algodrops - Védő Emulzió Fotoöregedés Ellen SPF50 / PA ++++ HEV / IR

Kiváló szélessávú védelem könnyű cseppek formájában. Magas szintű védelem UVA, UVB, HEV, IR sugárzás ellen. Antioxidánsokkal gazdagított formula optimálisan hidratál és nyugtat. Megjegyzés - ellophatja a szíveteket.

Cosrx - Aloe Soothing Sun Cream SPF50 + / PA +++ - Hidratáló Krém Fényvédővel

Cosrx - Aloe Soothing Sun Cream SPF50 + / PA +++ - Hidratáló Krém Fényvédővel

Ha még nincs meg kedvenc fényvédőtek, próbáljátok ki a COSRX-ot. Tökéletesen működik nappali krémként, mind smink alá, mind nem sminkelőknek és férfiaknak egyaránt. Nem fehérít és nem világosít, ugyanakkor optimális hidratálást biztosít.

Medik8 - Crystal Retinal 3 - Stabil Közepes Erejű Öregedésgátló Szérum

Medik8 - Crystal Retinal 3 - Stabil Közepes Erejű Öregedésgátló Szérum

Nagyon stabil szérum könnyű emulzió formájában. Senkit ne tévesszen meg a retinál alacsony százalékű tartalma, ez egy nagyon erős és hatékony termék. Ez a kozmetikum retinált tartalmaz, amely alacsonyabb koncentrációt igényel, mint a retinol.

SkinTra - Light Your Skin - Szérum 20% C-vitaminnal és Ferulinsavval

SkinTra - Light Your Skin - Szérum 20% C-vitaminnal és Ferulinsavval

A “fejsze” a C-vitaminos kozmetikumok között. Tiszta aszkorbinsav alapú, amelyet egy másik erős antioxidáns, a ferulinsav is támogat. Az antioxidáns hatás mellett erős “glowt” és egészséges világosítást fogtok tapasztalni. Ha küzdötök a barna elszíneződésekkel, biztosan tetszeni fogtok magatoknak. Tökéletes az ún dohányos bőr számára.

BasicLab - Esteticus - Hidratálás és Feltöltés - Szérum 10% Trehalózzal, 5% Peptiddel és Hialuronsavval

BasicLab - Esteticus - Hidratálás és Feltöltés - Szérum 10% Trehalózzal, 5% Peptiddel és Hialuronsavval

A szérum hidratáló komplexon alapul, trehalózt és hialuronsavat találunk benne, ezen kívül az egyik leghatékonyabb peptidet - a SNAP-8-ot. Jól kezeli a finom ráncokat, beleértve azokat is, amelyeket a kiszáradás okoz. Kiváló állagú, és valóban minden bőrtípusra használható.

Transparent Lab - Protect + Correct Serum - Antioxidáns Szérum

Transparent Lab - Protect + Correct Serum - Antioxidáns Szérum

Antioxidáns bomba, amelyet hidratáló komplexum támogat. Az A-, C-, E-vitamin, a rezveratrol és a ferulinsav olyan tápláló koktél, amely mélyen táplálja a fakó bőrt.

Resibo - Természetes Lifting Krém

Resibo - Természetes Lifting Krém

A sok hatóanyagot tartalmazó krémek kedvelőinek itt találunk egy peptid- és hidratáló komplexet, amely különösen jól fog működni az esti ápolási rutinban. A krém jól hidratál, puhává és simává varázsolja a bőrt.


Sikerült találni már stratégiát a ráncok leküzdésére? Drukkolok a spektakuláris hatásoknak!

Amint látjátok, a ránctalanító ápolás egy átfogó ápolás. Remélem, ez a bejegyzés segít eligazodni ebben a témában


Zuzanna Panuszewska
Kozmetológus
Még több bejegyzés Március  2022
pixel