Hajvégápoló szérumok - a legjobb termékek


Ezt a szöveget 4 perc alatt elolvasod.

Hajvégápoló szérumok - a legjobb termékek

Hajvégápoló szérumok - a legjobb termékek małe

Száraz haj, töredezett haj, rakoncátlan szálak - ismerősen hangzik? Ebben a bejegyzésben megtudhatod, hogyan ápold a hajvégeket és melyek a legjobb hajvégápoló termékek.

Hogyan ápoljam a hajvégeket?

A hajvégek folyamatosan ki vannak téve a fésülködésből eredő mechanikai sérülésnek, illetve a ruhához vagy sapkához való dörzsölődésnek. A hajszárító, a hajgöndörítő és a hajvasaló okozta hőhatás szintén azt okozza, hogy a haj idővel törékennyé, szárazabbá és töredezetté válnak. Ennek elkerülése érdekében célszerű szérumot használni, amely simítja a hajat, könnyebben fésülhetővé teszi, megakadályozza a töredezést, véd a mechanikai sérülések ellen, és megvédi a hajat a hőtől. Rendszeres használatával a haj egészséges, erős és fényes marad. A megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás. Ez az elv leginkább a hajra vonatkozik.

Hajvégápoló szérum használata

Bármilyen szérumot is vezetsz be a hajápolási rutinodba, az biztosan "kifizetődik" számodra. Ez lehet szilikonos, olajos vagy balzsam formájú termék. A hővédelem érdekében olyan szérumot használj, amely megvédi a hajszálak kutikuláját a károsodástól. A simább textúra, a kisebb frizz és a vágyott "üveghatás" érdekében minden hajmosás után alkalmazz a szérumot a hajra. Ügyelj arra, hogy csak nagyon kis mennyiségű terméket használj, mivel feleslegesen nehezítheti el a haját. Pár csepp terméket oszlass el a tenyeredben, óvatosan nyomkodd bele a hajba és fésüld át a hajvégeket először az ujjaiddal, majd egy kefével.

Mi a megoldás a töredezett hajra?

A töredezett haj esetében érdemes olyan termékekre összpontosítani, amelyek segítenek hidratálni a száraz hajat és feltölteni a sérült hajszerkezetet. ,A sérült hajat már nem lehet újjáépíteni, de szép és sima kinézetűvé lehet tenni. A szérumok tartalmazhatnak természetes olajokat, például argánolajat vagy édesmandulaolajat, valamint szilikonokat is - nagyszerűek az azonnali simításhoz!

A hajvégápoló hatóanyagok

A hajvégápoló szérum általában olyan összetevőket tartalmaz, amelyek természetesen simító, védő és helyreállító hatásúak. Ezek közé tartoznak a szilikonok, a növényi olajok és a hidrolizált keratin. Ezek szó szerint minden hajra alkalmasak, függetlenül a porozitástól vagy a göndörségtől.

Mit tartalmazzon egy hajvégápoló szérum?

Az ilyen termék fehérjéket, lágyító és nedvesítő anyagokat tartalmaz. Ezek segítenek fenntartani a PEH egyensúlyt (P-proteinek, E-emolliensek, H-humektánsok). Ha ez az egyensúly fennmarad, a haj egészségesnek tűnik, puha, fényes és a kutikulája nem töredezett.
  • Proteinok - felelősek a hajvégek regenerálódásáért és újjáépüléséért. Ilyen például a keratin vagy a selyem.
  • Emolliensek - simítják a haj szerkezetét, védik a sérülések ellen és fényt biztosítanak. Példák: olajok, szilikonok és viaszok.
  • Humektánsok - hidratálják a hajat és növelik annak rugalmasságát, így kevésbé hajlamos a töredezésre. Ez lehet hialuronsav vagy aloe vera.

Szilikonos hajvégápoló szérum

Ez a fajta szérum kiváló választás, ha gyors és sokoldalú hatást szeretne. Hatékonyan védi a hajat formázás közben, megkönnyíti a fésülést, kisimítja a töredezett és száraz hajvégeket az egészséges megjelenés érdekében. A hajvégeket puha tapintásúvá, fényessé és a külső tényezőkkel szemben ellenállóvá teszi.

Mi a különbség a hajvégápoló szérum és a hajolaj között?

A különbség nem egyértelmű, mivel a hajvégekre szánt szérumok összetételükben olajokat is tartalmazhatnak. Ha azonban valami alapján meg kellene különböztetnem őket, az elsősorban az állaguk lenne. Az olajok, ahogy a nevük is mutatja, olaj alapú formulával rendelkeznek. A szérumok viszont lehetnek enyhén csúszós, szilikon alapú, vizes, krémes vagy olajos formulájúak. Ha azon gondolkodsz, hogy melyiket válaszd, vedd figyelembe, hogy melyik formula tetszik a legjobban, hiszen mindkettő hatása hasonló lesz :)

Honnan tudod, hogy a hajvégeid leégettek?

A hajvasalók vagy hajgöndörítők túlzott használata, valamint a túl magas hőmérsékleten történő hajszárítás egész egyszerűen töredezett és leégett hajat eredményez. Ugyanez igaz a hosszan tartó, megfelelő védelem nélküli napozásra is. Az ilyen hajvégek érdes tapintásúak, szárazak és könnyen törékenyek még fésülés közben i. Nagyon gyakran megjelenik a frizz.

Le kell vágni a súlyosan töredezett, leégett hajvégeket?

Az égett hajvégek nagyon sérültek, ami szabad szemmel is látható. Sajnos nincs mód a megmentésükre. Átmenetileg javíthatsz a kinézetükön, például egy olaj használatával, amely kisimítja és lezárja a hajszálakat, de a legjobb megoldás, ha levágod a sérült végeket, és a már egészséges hajvégek ápolására koncentrálsz.

TOP 5 legjobb hajvégápoló szérum


Anwen - Zöld Füge - Szilikon Hajvégápoló Szérum

1. . Anwen - Zöld Füge - Szilikon Hajvégápoló Szérum

Az Anwen hajvégápoló szérum a legújabb felfedezésem. Ez egy klassz szilikonos szérum argánolajjal, ami remekül simítja a haj textúráját, fényt ad, csökkenti a szálló hajszálakat és megelőzi a töredezett hajvégeket. Használható nedves és szárított hajra is. Nagyon, nagyon hatékony! Egy igazán minimális mennyiség is elég egy alkalmazáshoz. Ráadásul a szérumnak finom citrusos illata van füge jegyekkel. Már az első használat után érezni fogod, hogy milyen puha és sima lesz a hajad.

Hairy Tale Cosmetics - Merhair - Könnyed Hajvég Szérum és Hajolaj

2. Hairy Tale Cosmetics - Merhair - Könnyed Hajvég Szérum és Hajolaj

Sokoldalú szérum töredezett hajra, amely háromféleképpen is jól működik: hajmosás után nedves hajvégekre, maszk/kondicionáló adalék hatóanyagként és a hajolajozására is. Jól fog működni a hajvégek védelmére és a töredezett hajvégek simítására. Könnyű formulája van, így nem nehezíti el a hajat, és nem zsírosítja azt. A terméknek gyönyörű illata van, így használata nagyon kellemes élmény :)

Olaplex - No. 7 Bonding Oil - Regeneráló és Kisimító Hajolaj

3. Olaplex - No. 7 Bonding Oil - Regeneráló és Kisimító Hajolaj

Ez egy abszolút sláger és bestseller a hajápolásban! Kiválóan alkalmas a haj fegyelmezésére, a hajszerkezet újjáépítésére, simítására és a haj hő- és UV-sugarak elleni védelmére. Egy különleges összetevőt tartalmaz, a Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate-ot, amely fenntartja a haj szerkezetében lévő diszulfid hidakat, így hatékonyan erősíti azt. Száraz és nedves hajon egyaránt használható. Már az első használattól kezdve szeretni fogod :)

Trust My Sister - Serum for Hair Ends - Szérum Közepesen Porózus Hajra

4. Trust My Sister - Serum for Hair Ends - Szérum Közepesen Porózus Hajra

Szilikonolajos hajvégápoló szérum. Filmréteget hoz létre a hajfelületén, amely véd a mechanikai sérülések ellen, valamint fényesíti és simítja a hajat. Az avokádóolaj és makadámiaolaj hozzáadása táplálja és véd a nedvességveszteség ellen. Az eredmény egészséges kinézetű hajvégek már az első használat után. Ez a kozmetikum a legjobb közepesen porózus hajra.

Fanola - Smooth Care - Smoothing Protecting Serum - Kisimító és Regeneráló Hajszérum

5. Fanola - Smooth Care - Smoothing Protecting Serum - Kisimító és Regeneráló Hajszérum

Ez a szérum tökéletesen megfelel a száraz, töredezett és göndör haj igényeinek. Hidrolizált keratint tartalmaz a haj feltöltésére, így ha sérültek a hajvégeid, akkor ezt a terméket válaszd. Ráadásul a szérum könnyebben fésülhetővé teszi a hajat, véd a mechanikai sérülések ellen, és csökkenti a frizz hatást.


Remélem, a poszt elolvasása és a tejsavval való ismerkedés után felfigyeltek rá, és kedvet kaptok, hogy alávetitek magatokat csodálatos hatásának :) Ha azonban kétségeitek vannak, fordulhattok a kozmetológusunkhoz online is. Írhattok nekünk facebookon instagramon vagy hívhattok a +36 80 088 597 telefonszámon.pixel