A legjobb hialuronsavas kozmetikumok


Ez a szöveg 6 perc alatt elolvasható

A legjobb hialuronsavas kozmetikumok

A legjobb hialuronsavas kozmetikumok

A hialuronsav olyan összetevő, amelyet évek óta használnak például a kozmetikai iparban, az esztétikai gyógyászatban, sőt a gyógyszerészetben is. A bőrünk számára a hialuronsav kiemelkedő jelentőségű: gondoskodik megfelelő hidratáltságáról, rugalmasságáról és lassítja az öregedési folyamatot.

Széleskörű alkalmazása és a bőrre gyakorolt ​​hatásainak köszönhetően a kozmetikai ipar szívesen felhasználja a termékek gyártásának folyamatában. A mai bejegyzésemben megosztom Veled az általam nemrégiben tesztelt legjobb kozmetikai termékeket.

Hialuronsav - mi ez az anyag?

Mielőtt rátérnénk a termékek listájára, először egy kis elmélet. A hozzánk eljutó reklámokból arra lehet következtetni, hogy a hialuronsav szinte „varázslatos” anyag, amely minden bőrproblémát megold. A tudatos ápolás híveként azonban úgy gondolom, hogy érdemes egy adott kozmetikai összetevőt egy kicsit jobban megismerni, annak tulajdonságait és alkalmazását, és megnézni, milyen előnyökkel jár.

A hialuronsav természetes módon előfordul az emberi szervezetben, beleértve a bőrt, a szem üvegtestét, az ízületi folyadékot, és mint az érfalak építőköve. Az élő szervezetekben (mert nem csak az emberi, hanem az állati testben is) leggyakrabban nátriumsó, azaz nátrium-hialuronát formájában szerepel.

Z chemicznego punktu widzenia kwas hialuronowy jest polisacharydem i jego Kémiai szempontból a hialuronsav egy poliszacharid, és a fő tulajdonsága, amelyet a kozmetikai termékekben nagyra értékelünk, a vízmegkötő képesség.

Hialuronsav - tulajdonságai


 • hidratál,
 • bőrnyugtató hatása van,
 • gyulladáscsökkentő,
 • enyhíti az irritációt,
 • megköti a vizet az epidermiszben,
 • javítja a bőr rugalmasságát,
 • támogatja a gyógyulási és regenerációs folyamatokat,
 • lassítja az öregedési folyamatokat,
 • felgyorsítja a sebgyógyulást és az epidermisz regenerálódását,
 • antioxidánsként működik a szabad gyökök megkötésével,
 • megköti a vizet és gátolja annak elpárolgását a bőrről,
 • védi a bőrt a káros külső tényezőktől.
 • okkluzív réteget hoz létre a felhám felszínén, amely korlátozza a vízveszteséget az felhámon keresztül (TEWL).

HIALURONSAV - ELNEVEZÉSEK

 • Hyaluronic Acid – a hialuronsav, egy poliszacharid, nagy molekulájú, a felhám felszínén marad, és finom védőfilmet hoz létre, amely megakadályozza a víz elpárolgását az epidermiszből.
 • Sodium Hyaluronate - nátrium-hialuronát, a hialuronsav nátriumsója, természetesen előfordul a szervezetben, nagy a vízmolekulák megkötő képessége,
 • Sodium Hyaluronate Crosspolymer - a hialuronsav származéka, megköti és megtartja a vizet a bőrben.
 • Sodium Acetylated Hyaluronate - acetilált nátrium-hialuronát, ún. "szuper hialuronsav", hosszú ideig megtartja a nedvességet a bőrben.
 • Hydrolyzed Sodium Hyaluronate - hidrolizált nátrium-hialuronát, nagyon alacsony molekulatömegű, mélyen hidratálja a bőrt.
 • Hydrolyzed Hyaluronic Acid - hidrolizált hialuronsav, a hidrolízis reakció eredményeként képződik. Alacsony molekulatömegű.

A hialuronsav típusai


Minden hialuronsavat tartalmazó kozmetikai termék ugyanúgy működik? Természetesen nem. Ezt például a hialuronsav koncentrációja és típusa befolyásolja.

Szerkezete miatt akár háromféle hialuronsavat megkülönböztetjük:

LMW (Low Molecular Weight), azaz alacsony molekulatömegű hialuronsav

A legkisebb molekulájú hialuronsav, amely eléri a legmélyebb bőr rétegét. Ennek köszönhetően nagyon hatékonyan hidratálja a bőrt, sőt mi több - hosszan tartó hidratálást biztosít.

MMW (Medium Molecular Weight), azaz közepes molekulatömegű hialuronsav

Közepes molekulájú, behatol a felhám legfelszínibb rétegébe. Azonnali, de meglehetősen rövid távú hidratáló hatást ad.

HMW (High Molecular Weight), azaz nagy molekulatömegű hialuronsav

Molekulája elég nagy, ezért a felhám felszínén marad. Létrehozza az ún filmet, amely megakadályozza a vízveszteséget és védi a bőrt a káros külső tényezőktől.

Minél kisebb a részecske, annál nagyobb a bőrbe történő behatolás.

A hialuronsav használata – milyen bőr számára?

A hialuronsav hatásával különösen elégedett lesz a száraz, de a kombinált és zsíros bőr is, amely időszakosan vízhiányos. Érett, rugalmasságvesztéssel és kiszáradással küzdő bőrre is ajánlom. A hialuronsav használatának előnyeit azok is értékelni fogják, akiknek problémái vannak a bőrirritációval, amelyet a hialuronsav megnyugtat és enyhít.

A hialuronsavat a hajápolásban is használják. Nedvesítőszerként megköti a vizet és biztosít neki mély hidratálást. Sok kondicionálóban és maszkban megtalálod, pl.: Fanola - Botugen Hair System - Botolife Filler-ben, de használhatsz tiszta hialuronsavat is olajozási bázisként.

Fontos megjegyzés: a hialuronsav biztonságos terhesség és szoptatás alatt, nyugodtan is lehet szem környékén használni.

A LEGJOBB TERMÉKEK HIALURONSAVVAL


Itt az ideje az ígért termékek bemutatásának! Több héten keresztül teszteltem őket, és a további bekezdésekben megmutatom a számomra legjobban bevált készítményeket.

Purito - DermHa-3 Serum - Hidratáló Szérum Hialuronsavval

Purito - DermHa-3 Serum - Hidratáló Szérum Hialuronsavval

Az első termék, ami elnyerte a szívemet, a koreai Purito szérum. A hialuronsavas szérum könnyed gél állagú, és kiválóan működik éjszakai és nappali hidratálóként smink alá is. A szérum érezhetően javítja a bőr hidratáltságát, ugyanakkor könnyen eloszlatható és nem terheli meg. Emiatt úgy gondolom, hogy minden bőrtípusnak tetszeni fog. A hialuronsav mellett a termék alantoinból, panthenolból, asiatic és madecassic savból áll, melyek nyugtató hatásúak és fokozzák a hidratációt. A szérum rézpeptideket is tartalmaz, amelyek támogatnak természetes gyógyulási folyamatokat és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Nekik köszönheti a szérum enyhén kék színű.
Állaga: könnyed, vízzselé.
Hatása: hidratál anélkül, hogy terhelné a bőrt.


Bioup – 3%-os Hialuronsav

Bioup – 3%-os Hialuronsav

A Bioup Hyaluronsav az itt említett termékek közül az egyik gazdagabb szérum. Géles állagú, hosszabb idő kell ahhoz, hogy felszívódjon, de érezhetően és erősen hidratálja a bőrt. A hialuronsav akár 3 formából áll: ultra-alacsony molekulatömegű, alacsony molekulatömegű és nagy molekulatömegű. Az első két forma mélyen behatol az epidermiszbe és hatékonyan hidratál, a harmadik pedig védőréteget hoz létre a bőrfelületen, amely megakadályozza a vízveszteséget, aminek köszönhetően a hidratáció hosszan tartó. Ez a szérum ideális választás lesz az öregedés jeleit mutató érett bőr számára, valamint a hidratálást igénylő száraz és vízhiányos bőrűek számára.
Állaga: géles.
Hatása: erős és hosszan tartó hidratálás.


Hada Labo Tokyo - Premium - Super Deep Hydrator

Hada Labo Tokyo - Premium - Super Deep Hydrator

Ez egy másik szérum a táplálóbb termékek kategóriájából. Akár 5 különböző formájú hialuronsavat tartalmaz, mely biztosítja az igényes bőr megfelelő hidratálását. A szérum hidroxietil-karbamidot is tartalmaz, amely szintén hidratáló hatású. Van itt egy értékes összetevő is: a trehalóz, amely biztosítja a hidratálást és antioxidáns hatású, azaz támogatja az öregedésgátló megelőzést. A szérumot nem csak száraz bőrre ajánlom, hanem normál és kombinált bőrűeknek is, akiknek erősebb hidratálásra van szükségük.
Állaga: könnyed gél.
Hatása: erős hidratálás, nehéz réteg nélkül.


Iossi - Deep Hydration Prebiotic & Peptid Rejuvenating Face Cream

Iossi - Deep Hydration Prebiotic & Peptid Rejuvenating Face Cream

Ten krem musiał się znaleźć w tym zestawieniu! Ma kremową, dosyć treściwą Ennek a krémnek szerepelnie kellett ezen a listán! Krémes, elég dús állaga van, de nem tipikusan zsíros, nem terheli a bőrt. Az itt található hialuronsav mély hidratálást biztosít a bőrnek, a peptidek és a szacharid-izomerát erősen táplálják a bőrt és a prebiotikummal együtt megerősítík a védőrétegét. C-vitamin is található benne, amely világosítja az arc bőrét tónusát és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A krém sokféle bőrtípuson működik: száraz, vízhiányos, érett, érzékeny, de aknés bőrön is, amely bőrgyógyászati ​​kezelések során hidratálást és regenerációt igényel.
Állaga: krémes.
Hatása: hidratált, egészséges és szép bőr.


Purito - DermHa-3 Liquid - Hidratáló és nyugtató tonik

Purito - DermHa-3 Liquid - Hidratáló és nyugtató tonik

Hidratáló hatású hialuronsavas tonik a DermHa-3 Liquid sorozat második a Purito termékek közül és második tökéletes kozmetikai termék is. Vizes állagú, de egy kicsit sűrűbb, mint egy sima tonik, ennek köszönhetően erősebben hidratálja a bőrt. Természetesen a készítmény tartalmaz hialuronsavat, pantenolt, madecassosid-ot, valamint asiatic és madecassis savat is. Az összetevők kombinációja hidratál, erősíti a hidrolipid gátat és csillapítja az irritációt és a bőrpírt. Ha a bőröm vízhiányos, néha több rétegben viszem fel, ami még jobb hidratálást jelent. Akárcsak a szérum esetében, úgy gondolom, hogy nem csak a száraz, hanem a jelenleg több hidratálást igénylő vegyes és zsíros bőrre is beválik.
Állaga: vízes.
Hatása: fokozott hidratáltság.


Q+A - Hyaluronic Acid - Hydrating Cleanser - Hidratáló és Nyugtató Arclemosó Gél Hialuronsavval

Q+A - Hyaluronic Acid - Hydrating Cleanser - Hidratáló és Nyugtató Arclemosó Gél Hialuronsavval

A listát a brit Q+A márka hialuronsavas arctisztító gélje teszi teljessé. Sikeresen alkalmaztam reggeli tisztításhoz és a tisztítás második lépésként (olajos vagy micellás sminkeltávolító után) az esti ápolás során. Ez annak köszönhető, hogy a gél alaposan megtisztítja a bőrt, ugyanakkor nem szárítja és nem okoz kellemetlenséget. Hialuronsavat és aloe vera kivonatot tartalmaz, amelyek megakadályozzák a nedvesség elvesztését és nyugtatják a bőrt. Szerintem a gél jó ár-érték arányú, ráadásul nagyon hatékony. Ha jó arclemosót keresel, és nem akarsz túlfizetni, akkor remek választás lesz :-).
Állaga: géles.
Hatása: megtisztított arc feszülő érzés nélkül.


A hialuronsavas termékek kínálata nagyon széles, ezért remélem, hogy ez a bejegyzés hasznos volt, és megkönnyítette a megfelelő kozmetikum kiválasztását :-). Mindenképpen nézd meg a termékek listáját és az összes összetevőket. :) Ha továbbra is problémád van a bőrszárazsággal, és nem tudod, hogyan hidratáld, akkor arra biztatlak, hogy keress fel egy kozmetikusunkat.
Írhatsz nekünk facebookon , instagramon vagy hívhatsz a +36 80 088 597 telefonszámon.
pixel